Goed nieuws

Media zijn voortdurend in verandering. Het ziet er niet goed uit voor papieren magazines en kranten, meldt een belangrijk onderzoeksbureau, al in 2017 wordt er meer besteed aan digitale media dan aan traditionele media.

Swingend popkoor De Mammas & Pappas uit Werkhoven is op zoek naar versterking, Carnavalsvereniging De Rijnpinters draait door in Odijk, de snertloop wordt steeds populairder, bij peutergroep Kruimeltje krijgen de kinderen iedere ochtend vers fruit, de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester, De Schans eet boerenkool, kennismaken met wethouder Erika Spil, inbrekers gepakt dankzij getuige, de jaarlijkse Driekoningenvoettocht, het Krommerijnfestival, SeniorWeb bestaat 20 jaar en, hoe kan het ook anders, snippergroen.

Bunnik nieuwst nog op krantenpapier. Elke woensdag valt 't Groentje bij mij op de mat. Sinds jaar en dag. Ok, ik heb er een paar gemist omdat de bezorger zwak, ziek of misselijk was, maar die kwaal is allang weer verholpen. 't Groentje houdt mij op de hoogte van de zinnige en onzinnige zaken die ons lokale leven kleuren. Het vertelt over onze kleine passies en onze grote liefdes. Het schetst onze samenhang en onze verschillen, prijst aan en kritiseert, is een uitlaatklep en inspiratiebron. Een tastbaar tafereel van onze gemeente op slechts 10 redactionele pagina's!

Het grote nieuws is geen nieuws in Bunnik. Dat vliegt hoog over. Te snel en te groot voor onze kleine gemeente. Af en toe worden we opgepikt. Dan is er een krater op Mars naar ons vernoemt, sterft er iemand op de spoorlijn, mag Shenjun blijven of worden minister Schultz' plannen voor de A27 breed uitgemeten.

Het is niet erg. Lokaal nieuws leeft en dat blijkt. Iemand vroeg zich laatst op Facebook af of 't Groentje steeds dunner is. 'Ik krijg 'm al een tijdje niet meer bezorgd', meldde een ander online. Vrij vertaald is dat; 'jammer dat ik 'm al uit heb' en 'jammer dat ik 'm niet krijg'. En zo maakt Bunnik zich in digitale media zorgen over een 50-jarige papieren krant. Dat is goed nieuws!

Wouter de Kleyn