• Walking Hockey is een van de sporten die tijdens de Bunnikse Spelen geprobeerd kan worden

    BunnikBeweegt3

Sportcoaches organiseren Spelen

ODIJK Senioren moeten meer bewegen en kinderen weten vaak niet wat ze allemaal aan sport kunnen doen in hun eigen dorp. Om die redenen organiseren de drie buurtsportcoaches van de gemeente, Jesper Oele, Mieke Hilhorst en Robin Eerkens, de Bunnikse Spelen op 4 mei, in de vakantie, in de Lindenhof in Odijk. De ochtend is voor de kinderen, de middag voor de ouderen.

 

Agnes Corbeij

Mieke Hilhorst: "Ik hoor van ouderen in de gemeente heel vaak dat ze niet precies weten wat er te doen is aan sport en beweging voor hun doelgroep. Dat is zonde, want er is heel veel te doen en het is ontzettend belangrijk om te bewegen, ook voor deze doelgroep." Een andere doelgroep is die van de kinderen. "Ook zij weten vaak niet wat er precies is en een proefles nemen is vaak alweer een te hoge drempel. Op 4 mei kunnen ze van alles even proberen. Dan kunnen ze daarna een goede keuze maken. Als je iets doet wat je echt leuk vindt, hou je het langer vol."

PROGRAMMA De dag begint voor de kinderen om 10.00 uur met een woord van welkom, indeling en een warming-up. Vanaf 10.30 uur tot 12.15 uur kunnen de kinderen een clinic volgen van de volgende sporten: judo, capoeira, handbal, korfbal, hockey en zwemmen. Ook is de Sport BSO van Partou aanwezig met een clinic. Alle clinics worden verzorgd door de verschillende sportverenigingen in de gemeente. Na afloop krijgen de kinderen een certificaat.

's Middags is de zaal voor de ouderen (50+) en mensen met een beperking, van 14.30 tot 16.00 uur. Zij kunnen walking hockey en walking football proberen en een valtraining doen. Het verdere programma is nog niet definitief. Uitgenodigd zijn de fysiotherapeut, koersballen, tafeltennis en badminton. Mieke: "We hopen dat als de mensen eenmaal iets geprobeerd hebben wat hen bevalt, dat ze dat blijven doen."

BEWEEGWIJZER In 2009 werd door het Sportplatform de Beweegwijzer gepresenteerd. Mieke: "Daarop stond welke sporten er allemaal waren. Die wijzer is daarna echter nooit meer bijgehouden. Dat is erg jammer, want het was een mooi overzicht. Daarom hebben we die vernieuwd. We presenteren de nieuwe versie op 4 mei." Aanmelden voor de  Bunnikse Spelen kan via info@bunnikbeweegt.nl.