• Mariëtte is onder meer actief in de CTC commissie van SV Odijk Tennis.

    Agnes Corbeij

Mariëtte combineert hobby's

ODIJK Mariëtte Rombout (47) uit Odijk is al jaren actief bij de tennisvereniging. Ze is sportverslaafd, maar heeft nog een hobby. Dus staat ze bij SV Odijk Tennis ook bekend om haar kookkunsten.

Agnes Corbeij

Toen Mariëtte nog in Zeist woonde, tennisten zij en haar man Jan in Bunnik. De verhuizing naar Odijk, was niet meteen reden om over te stappen. "Dat hebben we pas gedaan toen onze zoon ook ging tennissen, zo'n zeven jaar geleden. Anders zou het onpraktisch worden. Van die overstap hebben we nooit spijt gehad. SV Odijk Tennis is een ontzettend gezellig vereniging met een goede balans tussen competitie en sportiviteit."

CTC Toen Mariëtte na een jaar gevraagd werd om plaats te nemen in de commissie die toernooien en competitie organiseert - de CTC - zei ze ja. Sindsdien is Mariëtte actief tijdens toernooien en competitie. De wintercompetitie draait ze alleen. "Dit is een makkelijke competitie om te organiseren, hij is alleen intern in Odijk." Het laatste jaar deed ook een team uit Driebergen mee, omdat het zo gezellig is in Odijk.

Dat is grotendeels aan Mariëtte te danken. Elke vrijdag waarop de competitie gespeeld wordt, staat Mariëtte namelijk de halve dag in de keuken, om lekkere hapjes te maken. "Het is niet nodig, ik maak er zelf een hoop werk van. Ik kook graag en dan probeer ik samen met mijn dochter van alles uit. Het is een hobby." Door de deelnemers aan de competitie wordt deze hobby zeer gewaardeerd. Sommige leden eten minder voordat ze gaan tennissen, omdat ze weten dat Mariëtte weer zal uitpakken.

JEUGD Mariëtte heeft ook de coördinatie van de jeugdafdeling op haar schouders genomen. "Dat heb ik tijdelijk overgenomen, omdat er geen jeugdcommissie is. Er is alleen nog steeds niemand anders, dus doe ik het er nog bij." Mariëtte traint trouw elk seizoen. "Ik ben fanatiek en hou graag dat vaste moment in de week om mezelf te verbeteren."

Ook tijdens toernooien is Mariëtte actief. Ze regelt de competitie-instuif en is meerdere avonden en het hele finaleweekend in het tennispaviljoen te vinden. "We draaien om de beurt tafeldiensten, waar spelers zich aanmelden en de eindstanden doorgeven. In de diensten gaat de meeste tijd zitten, al is het niet heel veel werk. Er moet gewoon altijd iemand van ons zijn." Maar voor Mariëtte is dat geen straf. "Ik ben sportverslaafd en vind het gezellig."

VERSLAAFD Op de middelbare school sportte Mariëtte zes dagen in de week, drie uur per dag. "Ik wilde graag de sportacademie doen, maar omdat ik blessuregevoelig ben, heb ik dat toch niet gedaan." Mariëtte deed de HEAO en werkt nu als office manager bij InToto. De sportgenen gaf ze wel door. Haar twee kinderen tennissen, voetballen en volleyballen. Mariëtte traint het volleybalteam van haar dochter en haar man Jan traint een voetbalteam.