• Bea Sloft geeft al decennialang 'Bewegen op Muziek' en de laatste jaren ook Pilates.

    Agnes Corbeij

Altijd in beweging bij Bea

BUNNIK De zomer is alweer bijna afgelopen, maar veel mensen genoten ook in de zomermaanden van de lessen van Bea Sloft, bewegen op muziek, pilates en ouder en kind gym. In september start het nieuwe seizoen. Nieuwe mensen zijn welkom.

Agnes Corbeij

Buurtsportcoach Mieke Hilhorst en Pien Breedveld van Senioren Activiteiten Bunnik creëerden de Zomerschool, waarin alle activiteiten voor ouderen in de zomer op een rijtje werden gezet. Sommige activiteiten werden er speciaal voor bedacht, anderen gaan gewoon het hele jaar door, dus ook in de zomer. Daaronder vielen ook bewegen op muziek en pilates van Gea Sloft, in de Irenezaal in Bunnik.

ERVARING Gea is een veteraan op het gebied van gymnastiek, ze heeft erg veel ervaring. Ze geeft al dertig jaar 'bewegen op muziek'. Sinds vijf jaar is daar pilates bij gekomen. Er zijn cursisten die beide bewegingsvormen beoefenen. Een van hen is Marieke uit Odijk. "Ik kom al zeker twintig jaar bij Gea in de lessen. De laatste vier jaar doe ik ook pilates. Het is gewoon goed om te bewegen."

Ook al heeft pilates het imago minder inspannend te zijn, klopt dat niet helemaal. Marieke: "Soms kom ik van pilates vermoeider thuis dan van bewegen op muziek." Gea: "Pilates is een bewegingsvorm waarbij de controle over de beweging en balans heel belangrijk is. Het gaat langzamer, de ademhaling is ook van belang en het is heel nuttig voor de rompstabiliteit. Ook al raak je niet zozeer bezweet als bij bewegen op muziek, het kan erg inspannend zijn."

LOSLATEN Gea woonde twintig jaar in Bunnik en toen ze vertrok naar Arnhem, wilde ze haar groepjes in Bunnik niet loslaten. "Sommige mensen komen al twintig jaar bij mij. Het is erg gezellig. De mensen ontmoeten elkaar ook buiten de lessen om."

Bij bewegen op muziek wordt flink gezweet. Gea: "Daar bewegen we op de maat en ik behandel alle spiergroepen elke les. Zowel staand, als op de mat." Ouder kind gymnastiek ging niet door in de zomer, maar begint wel weer in september. Voor informatie of aanmelden: geaslof@gmail.com.

AGENDA Volgende week is er te doen in de gemeente Bunnik:

Maandag 21 augustus, vanaf 19.30 uur: Bridge, Rijneiland, 3 euro.

Dinsdag 22 augustus 9.30 uur: Lange fietstocht vanaf de Barbarakerk.

Dinsdag 22 augustus 10.00 uur: Internetcafé/soos, MFA Kersentuin.

Woensdag 23 augustus 10.00 uur: Digi-café, Huiskamer van Odijk.

Woensdag 23 augustus 10.00 uur: Rondleiding gemeentehuis.

Vrijdag 25 augustus 11.00 uur: Walking Hockey, HCKR, 2 euro.   

De coördinatie van alle activiteiten is in handen van Mieke Hilhorst, een van de buurtsportcoaches. Heeft u behoefte aan informatie of wilt u zich aanmelden, dan kunt u haar bellen of mailen: telefoon: 06-23244886 of via de email: m.hilhorst@bunnikbeweegt.nl