Werkhoven Loopt start met lezersteam

WERKHOVEN Werkhoven Loopt en KiaOra fysiotherapie zijn recent een samenwerking aangegaan. Deze heeft als doel om hardlopers in aanloop naar het evenement te begeleiden en voor te bereiden. KiaOra fysiotherapeut Jeanine van de Klashorst is zelf een hardloopster op hoog niveau en geeft regelmatig ook hardloopclinics, loopscholing en loopanalyses. De komende maanden geeft zij aantal trainingen en clinics, deze zijn geschikt voor zowel de startende lopers als voor lopers die van 5 km naar een 10 km willen. Maar ook personen die op een afstand hun tijd willen verbeteren of gewoon fit de zomer door willen komen, kunnen een beroep op haar doen. Houd de website van Werkhoven Loopt in de gaten voor de planning van deze trainingen, deze worden ongeveer 2 weken van te voren aangekondigd.

Net voor de zomervakantie is de eerste groep gestart. De organisatie van Werkhoven Loopt biedt deze training aan met als tegenprestatie dat de deelnemers hun ervaringen willen delen en daar een verslag over schrijven. En zo kunnen we spreken van een lezersteam van enthousiaste lopers die zich de komende maanden laten begeleiden, en hopelijk inspireren ze jou want iedereen is welkom!

Het eerste verslag, woensdag 5 juli, 19.00 uur:

Het is 25 graden en volop zon. Wat doe je dan? Dan ga je een hardlooptraining volgen met Jeanine van KiaOra. Wij zijn drie dames in de zelfde leeftijd en deden bij deze eerste kennismakingstraining mee. Wij lopen alle drie in onze (spaarzame) vrije tijd een rondje hard, maar veel verder dan zo'n 5-6-7 kilometer komen we niet. Toch lonkt die 10 kilometer. Alhoewel een van ons al vaker mee deed aan dit soort trainingen, was het voor de ander nieuw. Deze eerste bijeenkomst was bedoeld om te bespreken wat onze doelen zijn. Willen we een bootcamp-achtige training of zouden we ons kunnen voorbereiden op die fel begeerde 10 kilometer?  Willen we spieren trainen of willen we uithoudingsvermogen vergroten? Belangrijk om je doelen helder te maken, zodat Jeanine je maatwerk kan geven.

En ja naast het praten heeft Jeanine ons ook echt wel een uur in het zweet gezet met allerlei oefeningen. Deze oefeningen helpen ons een betere spieropbouw te geven en daardoor blessures te voorkomen. Het voelt als een goede aanvulling naast onze normale hardlooprondjes. In de komende weken geven we een vervolg aan deze eerste training waarbij voor in ieder geval twee van ons de stap naar de 10 km dichterbij moet komen.

 

En je zult je afvragen  "waarom begin je nou zo vlak voor de zomer vakantie? Das toch helemaal niet handig?" Ja, die vraag hadden wij ook. En het antwoord is heel simpel: ondanks dat je er misschien een paar weken tussen uit bent, ben je door zo'n training toch weer even geprikkeld om door te gaan. In je vakantie heb je even rust, en dan is deze training is een extra stimulans om, zodra je weer terug bent de draad weer op te pakken. De welbekende stok-achter-de-deur hebben we allemaal weleens nodig.

 

Begin september lopen we eerst de 6 km van Bunniks Mooiste. En dan 2 weken later…, die 10 km Werkhoven Loopt moet toch haalbaar zijn? We zullen zien!

Heb je ook interesse of wil je meer informatie over trainingsprogramma's? Stuur dan een mail naar info@werkhovenloopt.nl met je gegevens, er wordt dan snel contact met je opgenomen.

Werkhoven Loopt, het leukste hardloopevenement van de Kromme Rijnstreek, is dit jaar op zaterdag 16 september. Jij doet toch ook mee?! Inschrijven kan op www.werkhovenloopt.nl