• De Utrechtse Elfsteden Fietstocht

    Buijten & Schipperheijn Recreatief

Utrechtse Elfsteden Fietstocht

Lees & Luister

REGIO Utrecht heeft zijn eigen elfstedentocht, ontwikkeld en beschreven door Ton Ton, fietsliefhebber, historicus, geboren en getogen in de stad Utrecht. Aan de hand van 27 trajecten neemt de schrijver de fietser mee langs weilanden, akkers, fruitboomgaarden, kastelen, buitenplaatsen, oude boerderijen, door bossen en over zandheuvels, maar vooral door middeleeuwse steden, langs oude rivieren, kanalen en weteringen en zelfs langs een oude zee.

Ali van Vemde

De Utrechtse Elfsteden Fietstocht komt door de steden Utrecht, Woerden, Oudewater, Montfoort, Ijsselstein, Vianen, Wijk bij Duurstede, Rhenen, Amersfoort, Bunschoten en Baarn. De route is 203 kilometer lang en wordt gereden aan de hand van fietsknooppunten.

INFORMATIE Naast de route en de verschillende etappes staat het boekje boordevol informatie over de streek Van Etappe A in Utrecht voert de tocht via Woerden, Vianen, Rhenen, Amersfoort, Baarn weer naar Utrecht. Uitgebreid wordt ook Wijk bij Duurstede beschreven als een bourgondische stad boven de rivieren.

Het handzame formaat maakt dat het boek gemakkelijk mee te nemen is tijdens de elfsteden fietstocht. Het boekje is voorzien van handige kaartjes, veel foto's en vermelding van kijkpunten, musea, overnachtingsadressen, horeca, winkels en fietsvoorzieningen.. De Utrechtse Elfsteden Fietstoch is uitgegeven door Buijten & Schipperheijn Recreatief.

WIN HET BOEK Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor dinsdag 10 april een mail, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt. Het boek 'Waar blijft die dokter nou' van Selma Mogendorff is gewonnen door Els Rebel. Proficiat!

In 'Lees & Luister' bespreekt 't Groentje nieuw verschenen boeken en muziek. Woon je in de gemeente Houten, Bunnik of Wijk bij Duurstede en verschijnt er binnenkort iets van jouw hand? Breng de redactie op de hoogte via groentje@bdu.nl