• Op deze plek stonden vorige week nog een tafeltje, twee stoeltjes en een kunstwerk.

    Agnes Corbeij

Tuin leeggehaald

BUNNIK Drie weken nadat haar voortuin op de foto in 't Groentje stond, werden de tafel, stoelen en een kunstwerk gestolen uit haar tuin aan de Rijnzichtlaan. Thea Hijman is zeer verbaasd, aangezien ze niks gemerkt heeft.

Agnes Corbeij

Half juni vertelde Thea samen met haar buren over de geschiedenis van de 110-jaar oude woningen aan de Rijnzichtlaan. Ter illustratie werd bij dit artikel een foto geplaatst van de buren voor de woningen, in de tuin van Thea. Drie weken later schrik ze behoorlijk, toen ze uit haar huis stapte. De tafel, stoelen en het beeld dat ze zelf maakte, waren verdwenen.

"Het is heel vreemd om iets wat al zo'n 25 jaar in de tuin staat, ineens niet meer te zien." De tafel en stoelen waren al heel oud, dus voor de waarde is het zeker niet meegenomen. Erger nog, vindt Thea het verdwenen beeld. "Dat had ik zelf gemaakt en komt nooit meer terug."

Niet alleen in deze tuin werden spullen weggehaald, ook bij de bakker werd een mand met violen gestolen. Daardoor ontstaat het vermoeden dat de spullen uit baldadigheid weggehaald zijn. De zaak is doorgegeven aan de politie. Als iemand iets heeft gemerkt van de diefstal, in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juli, graag melden via 0900-8844.