• Maartje Simons droeg afgelopen week haar zaken over aan Irene de Kruijf.

    Agnes Corbeij

Irene vervangt Maartje

ODIJK Na een jaar vertrekt Maartje Simons als coördinator van de Huiskamer van Odijk. Ze wordt opgevolgd door Irene de Kruijf. Zij wordt het nieuwe aanspreekpunt van de Huiskamer en ze heeft zin in de klus.

Agnes Corbeij

Maartje begon aan een lastige taak. De Huiskamer van Odijk bestond toen een jaar en ze was de eerste en enige betaalde kracht. "Het was soms best zoeken. Ik kreeg een bestand met honderd mensen die zich hadden opgegeven als vrijwilligers en de taak om iedereen op de juiste manier in te zetten. Achteraf ben ik heel blij dat dat voor de meeste mensen gewoon gelukt is."

BIJZONDER Maartje heeft genoten van het afgelopen jaar. "Het was heel leuk en leerzaam. Ik heb op deze manier ontzettend veel mensen leren kennen en ik vind het heel bijzonder dat zoveel mensen iets doen voor het dorp."

Sinds kort is Maartje werkzaam bij de Vrijwilligerscentrale in Zeist en daar gaat ze mee verder. Via een goede vriendin kende ze Irene en vice versa. Zo werd het contact gelegd. Irene woonde vroeger in Odijk en zat hier op de basisschool. Sinds 2006 woont ze met haar man in Bunnik. Inmiddels hebben ze twee kinderen.

UITGEVERIJ Irene heeft een HBO opleiding 'small business en retailmanagement' gedaan, waarna ze docent werd op de Hogeschool Utrecht bij dezelfde opleiding. "Toen de kinderen kwamen, koos ik voor mijn gezin en ben ik thuis gebleven. Daarnaast had ik een eigen uitgeverij." Ze gaf verschillende boeken uit, waaronder een van haarzelf, over ontzwangeren.

In die periode leerde Irene ook de wereld van het vrijwilligerswerk kennen. "Ik heb verschillende klussen gedaan en ben sinds anderhalf jaar voorzitter van Speel-o-theek Wobbel." Toen de klus van coördinator van de Huiskamer van Odijk langskwam, was ze meteen geïnteresseerd. "Ik hou van coördineren."

BINDING De komende weken gaat Irene vooral veel kennismaken met vrijwilligers en leden. Ze heeft al een aandachtspunt bedacht. "Ik denk dat er meer moet gebeuren aan het binden van vrijwilligers onder elkaar, door activiteiten voor vrijwilligers te organiseren. Dan leert men elkaar kennen en wordt de club hechter."

De Huiskamer is geopend op woensdagochtend en woensdagavond. Irene is elke woensdagavond aanwezig.