Idea zoekt vrijwilligers voor Seniorenweb

BUNNIK De vele enthousiaste vrijwilligers zijn van groot belang voor het succes van SeniorWeb in de Idea bibliotheek. Hebt u interesse om actief te worden bij SeniorWeb? U kent SeniorWeb wellicht van de website (www.seniorweb.nl), de nieuwsbrief en het tijdschrift Enter. Maar SeniorWeb biedt nog veel meer: computercursussen en hulp bij computerproblemen. Vrijwilligers spelen hierbij een cruciale rol.

IDEA BIBLIOTHEKEN ZIJN LEERCENTRUM In ons land telt SeniorWeb 415 leercentra. Daar zijn veel vrijwilligers actief. Idea bibliotheken in Bunnik, De Bilt en Zeist zijn reeds een leercentrum. Daar kunnen geïnteresseerden (zowel leden als niet-leden) computer- en internetcursussen volgen. Vrijwilligers zijn actief als docent of assistent-docent. Interesse? heeft ervaring met IPads, Tablets, Smartphones of Sociale Media en lijkt het u leuk om actief te worden binnen de Idea bibliotheek voor SeniorWeb? Ook is Idea op zoek naar vrijwilligers die specifiek aan de slag willen met toepassingen voor de digitale overheid. Neem dan contact op met Carla Heerschop, medewerker educatie bibliotheek Idea, cheerschop@ideacultuur.nl

VERGOEDING EN ONDERSTEUNING De enthousiaste reacties van onze cursisten zijn heel wat meer waard dan een honorarium, uiteraard worden wel de door u gemaakte kosten vergoed. Bij deze leuke vrijwilligersbaan krijgt u de nodige ondersteuning door de bibliotheek en door Seniorweb. SeniorWeb organiseert deskundigheidsbevordering voor haar vrijwilligers en biedt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen in landelijke en regionale bijeenkomsten. De landelijke vereniging biedt professioneel cursusmateriaal en promotiemateriaal dat in de leercentra gebruikt kan worden. Uiteraard bent u als vrijwilliger gratis lid van SeniorWeb én de bibliotheek.