• Marinus aan het werk bij ASN Autoschade Service Boll.

    Biga Groep

'Eindelijk kon ik aan het werk'

BUNNIK Marinus (21 jaar) zat twee jaar zonder werk thuis in Doorn. Hij wilde graag aan de slag maar dat lukte niet. Uiteindelijk volgt hij na twee jaar een traject bij Biga Groep en heeft hij nu een proefplaatsing als autopoetser bij ASN Autoschade Service Boll in Bunnik.

Lisette Brenkman

Marinus volgde een opleiding voor automonteur, maar kreeg tijdens de opleiding te horen dat hij er niet slim genoeg voor was. Marinus: "Ik zou drie schooljaren opnieuw moeten doen, dat zag ik totaal niet zitten." Marinus zat twee jaar thuis, bij zijn ouders. Via de gemeente kwam hij bij Biga Groep terecht.

"Ik kreeg een traject 'Werk maken van uw garantiebaan' bij Biga Groep, waar ik onder andere leerde solliciteren. Ik was blij dat ik gehoord en geholpen werd." Eerst leek het moeilijk iets in de autobranche te vinden, maar dat lukte toch. Marinus kon aan de slag bij ASN Autoschade Service Boll in Bunnik. "Ik maak de auto's hier schoon van binnen en van buiten en natuurlijk poets ik ze uitgebreid na."

TOEKOMST Bij ASN Autoschade Service Boll zijn ze erg tevreden over Marinus. Frank begeleidt hem. "Marinus doet zijn werk heel netjes. We zijn echt heel blij om hem in ons team te hebben."

Marinus is echt blij dat hij nu aan het werk is. "Ik heb het hier goed naar mijn zin. De sfeer is goed en de collega's zijn aardig. Ik kan altijd bij mijn leidinggevende Frank terecht. Ik ben een perfectionist dus ik doe er misschien wat langer over om een auto aan de binnenkant schoon te maken maar ik raffel mijn werk niet af."

Marinus heeft meer dromen. "Ik wil heel graag mijn rijbewijs halen, dat is echt een belangrijk doel voor mij.

NAAR ZIJN ZIN Bij Boll was het net als bij iedereen afwachten hoe Marinus zou functioneren. Frank: "Het is mooi om Marinus een kans te geven. Hij is heel gemotiveerd en hij kan echt zelfstandig werken. De eindcontrole van een auto komt ook bij Marinus te liggen. Zoals het er nu naar uitziet is Marinus echt een blijvertje bij Bol."

Een langer verhaal over Marinuus staat komende week in de papieren krant.