• Bushalte Zeisterweg

    Agnes Corbeij

Bus tussen Odijk en Houten

ODIJK Er komt een busverbinding tussen Odijk en Houten. Deze werd jaren geleden al aangekondigd, maar per 1 december 2017 start dan echt een pilot voor drie jaar. Buslijn 43, die nu naar Zeist rijdt, krijgt deels een andere route.

Agnes Corbeij

Van maandag tot en met vrijdag tot 19.00 uur gaat lijn 43 van Zeist naar Odijk naar Houten rijden en terug. De bus gaat dan wel via een andere, kortere route door Odijk rijden. Dat is om de reistijd van reizigers van Houten naar Zeist en andersom te beperken. Een gevolg is dat de bus niet meer via het zuidoostelijk deel van de Singel rijdt.

Ook vervallen enkele haltes. De haltes Eikelaar, Weteringswaard, Rijneiland en de Vork vervallen helemaal. Haltes die alleen op werkdagen overdag vervallen, zijn die aan de Jodichemdreef en de halte langs de provinciale weg N229/Schoudermantel. De afstand tot de dichtstbijzijnde bushalte wordt daardoor voor een aantal inwoners groter.

Aan de andere kant komen er weer andere haltes bij. Zo komt er een halte ter hoogte van de Sint Nicolaaskerk, aan beide zijden van de weg. Ook aan de Zeisterweg, ter hoogte van de Beughof, komt een halte tegenover de bestaande halte. Een derde nieuwe halte komt aan de Burgweg ter hoogte van de Defensieweg (MOB complex). Het bushokje van de vervallen halte Rijneiland is al weggehaald en wordt herplaatst bij de bestaande halte op de Zeisterweg ter hoogte van de Beughof.

In het weekend en na 19.00 uur blijft de route hetzelfde al nu, de bus rijdt dan alleen naar Zeist, via de huidige route Singel - Zeisterweg - Provincialeweg - Schoudermantel - Singel.

Deze nieuwe situatie wordt drie jaar uitgeprobeerd. Als de proef slaagt, blijven deze bussen per december 2020 gewoon rijden. Als de proef niet slaagt, wordt de huidige situatie met routes en haltes hersteld.