• De overhandiging van de brochure is een feit. V.l.n.r. Wethouder Jorrit Eijbersen (Bunnik), wethouder Jeroen Brouwer (Wijk bij Duurstede), wethouder Kees van Dalen (Houten), gastvrouw Frederique Reigersman - Van Lidth de Jeude, gastheer Andreas Reigersman en Ria van Heerden.

    Kees Broekman

Brochure Open Monumentendag uitgereikt

COTHEN Vrijdagmiddag 25 augustus werd op kasteel Rhijnestein het eerste exemplaar uitgereikt van de brochure 'Boeren, burgers en buitenlui in het Kromme Rijngebied'. Het is de gids die tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 en zondag 10 september langs de 50 opengestelde monumenten en activiteiten voert in het hele Kromme Rijngebied.

Voor de tweede keer werken de Open Monumenten comités van Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede samen. Op deze manier wil men belangstellenden uitnodigen over de grens van de eigen woonkern heen te stappen en andere monumenten te bewonderen. De Kromme Rijnstreek staat er vol mee! De meeste activiteiten vinden plaats op 9 september; in de gemeente Houten kunt u ook op zondag 10 september enkele monumenten bezoeken zoals Wickenburgh ('t Goy), de watertoren Werkhoven en fort Honswik (Schalkwijk).

OVERHANDIGING Namens de gezamenlijke comités overhandigde Ria van Heerden de brochures aan de wethouders Jeroen Brouwer van Wijk bij Duurstede, Jorrit Eijbersen van Bunnik en Kees van Dalen van Houten. Ook gastvrouw Frederique Reigersmn - Van Lidth de Jeude en haar echtgenoot Andreas Reigersman ontvingen een exemplaar. Reactie van de wethouders: "Wij danken alle monumenteneigenaren voor hun medewerking. Ook danken wij de Comités Open Monumentendag en alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat u kunt genieten van ons historisch erfgoed in de hele Kromme Rijnstreek."

VVV De rijk geïllustreerde brochure van 44 pagina's is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de drie deelnemende gemeentes en sponsoring door het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht, de Lions Houten en de Rabobank. De brochure is tijdens de openingstijden gratis af te halen bij de steunpunten van de VVV Kromme Rijnstreek: Oude Stadhuis, Markt 24 Wijk bij Duurstede, VVV-agentschap Houten, Onderdoor 80, VVV-informatiepunt Bunnik, Marsdijk 2 (Fort bij Vechten) en aan de balie van de gemeentehuizen van Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede. Let wel: op = op. Een digitale PDF-versie van de brochure is te vinden op de website van de VVV Kromme Rijnstreek en internetpagina's van de deelnemende gemeentes, Facebook en Twitter.