1 april grap woonarken

BUNNIK Vorige week stond in deze krant het artikel 'Sociaal wonen op de Kromme Rijn'. Helaas, hoe mooi ook, dit idee betrof de jaarlijkse 1 april grap van 't Groentje. De meeste lezers vonden het leuk en grappig en hadden de grap door vanwege de hints in het artikel. Een handvol lezers was oprecht verwachtingsvol over deze oplossing - met oprechte excuses aan hen.

In het artikel staat dat het Actieplan Sociale Woningbouw een update had gekregen, en dat de gemeente Bunnik nu ook sociale huisvesting wil organiseren op de Kromme Rijn, aan de oever bij de golfbaan. Het stuk bevat meerdere hints naar 1 april: de naam van de projectontwikkelaar was dr. IJf Bootsma. Ook de datum 1 april zou bellen moeten laten rinkelen; werd je op 1 april lid van de Facebookgroep, dan kreeg je voorrang bij toewijzing. Ook zo'n voorrangssyteem is niet reëel.

Mensen met interesse konden lid worden van de Facebookgroep 'Sociale woonarken op de Kromme Rijn'. Zo'n 37 inwoners zijn lid geworden. Een deel op uitnodiging van de correspondent van 't Groentje, maar zo'n 17 mensen melden zichzelf. Omdat de meeste mensen de grap door hadden werd hier met een leuke knipoog en de nodige humor over het project gesproken. Helaas waren ook een aantal mensen boos en teleurgesteld.

Eén inwoonster, die eigenlijk zelf dringend een sociale huurwoning nodig heeft, tilde de grap naar een hoger plan. Door te reageren namens de vereniging NIMA (niet in mijn achtertuin, red.) als mevrouw H.vd Toren- Blaesen (hoog van de toren blazen, red.). Zij schreef aan de projectontwikkelaar: "Ook qua Sociale Woningbouw doen wij ons uiterste best, samen met Portaal vergaderen we heel vaak over Sociale Woningbouw! Het aantal mensen dat hiervoor in aanmerking komt proberen wij immer succesvol te verdrijven naar andere gemeenten, zoals Zeist, of liefst nog verder. Vooral gescheiden vrouwen met kinderen situeren we liever elders." Nadat dit bericht in de groep was geplaatst kreeg ik een appje van een collega dat iemand vol in de grap was geteund. Had natuurlijk enorme lol toen ik deze collega duidelijk mocht maken dat hij degene was, die er was ingetrapt.

In de Facebookgroep ontstond ook nog een leuke gesprekje over de toewijzing van de woonboten. Iemand vroeg bij wijze van grap bij welke wethouder zij moest zijn voor voorrang? Ook dat natuurlijk met een knipoog, maar die werd niet direct door alle groepsleden begrepen. Er ontstond zelfs al bijna overeenstemming dat golfers met een hoge handicap ook voorrang zouden krijgen.