• Word wereldgezin met AFS

    AFS Nederland

Maak komend schooljaar van jouw gezin een wereldgezin met AFS

10-08-2017, 17:11 | Lezersnieuws | AFS Nederland

In september komen er weer jongeren uit de hele wereld met AFS naar Nederland. Ze gaan hier een paar maanden of een jaar naar een gewone middelbare school, leren Nederlands en wonen in gastgezinnen. Voor komend schooljaar zoekt AFS nog enthousiaste gastouders in Nederland: ga nu het avontuur aan en haal de wereld in huis!

Door gastgezin te worden zorg je voor extra leven in de brouwerij, kom je in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en leer je veel nieuwe mensen kennen. Bovendien breng je jouw kinderen of jouw omgeving in contact met een andere cultuur en taal! Dat noemen wij het #AFSeffect.

Jacqueline, die de Argentijnse Juan een jaar in huis heeft gehad, vertelt wat er zo leuk aan is:

"De gezelligheid van nog een kind, één die zo veel meemaakt; de vele verhalen die je anders niet hoort. We gingen in de weekenden ook meer ondernemen, ons eigen land meer leren kennen, erg leuk. Je leert een beetje op een andere manier kijken. En we genieten van zoveel: de heel andere eetgewoontes, als Juan iets voor ons kookt. Zijn familie is ook nieuwsgierig naar ons, volgt alles mee via Facebook: het is een beetje als familie krijgen aan de andere kant van de wereld."

Word jij gastouder van de Italiaanse Arianna die klimt en van Kung Fu houdt?

Gastgezin worden kan voor drie, zes of tien maanden. Samen zoeken we naar een jongere die het best bij jouw gezin past: je hebt dus invloed op wie er komt. Gedurende het jaar sta je er als gezin niet alleen voor: AFS begeleidt de gastgezinnen en deelnemers. Als er geen klik komt en verwachtingspatronen niet matchen tussen gezin en scholier: het blijft een intentie en geen contract. Het leuke is dat iedereen gastouder kan worden; met of zonder kinderen, alleenstaand of samengesteld.

Een greep uit de scholieren voor wie we komend schooljaar nog een gastgezin zoeken:

•Italiaanse Arianna is leergierig, klimt graag en doet aan kung fu

•Bowen uit China houdt van skateboarden en dieren

•Taha uit Turkije en Kaito uit Japan spelen erg graag basketbal

Benieuwd naar de ervaringen van andere gastouders of wil je meer informatie? Kijk dan op www.afs.nl/gastgezin, mail info@afs.nl of bel 085-0471525.

Over AFS

Al meer dan 100 jaar biedt AFS omkaderde interculturele leerkansen aan jongeren en jongvolwassenen die hun vleugels willen uitslaan. Dat gaat van enkele weken vrijwilligerswerk, tot een jaar op een middelbare school in het buitenland: alles is mogelijk met AFS!