• Krukje gemaakt van oude boeken

    maartje simons

De Huiskamer van Odijk ligt op koers

08-03-2017, 12:34 | Lezersnieuws | Maartje Simons

Maartje Simons, vrijwilligers coördinator van de Huiskamer van Odijk, is blij met de ontwikkeling van dit burgerinitiatief dat nu ruim een jaar draait. Hierdoor hebben we veel mensen uit Odijk kunnen helpen met bijvoorbeeld een ritje van de Chauffeur van Odijk of met een klusje met de Helpende Hand.

Op dit moment zijn we bezig met maken van nieuwe plannen. Zo zijn we afgelopen maand gestart met een nieuwe activiteit. Het Digi Café is voor iedereen met vragen over hun telefoon, tablet of laptop. Elke tweede dinsdagavond en elke vierde woensdagochtend van de maand kunt u hier terecht. Onze vrijwilligers helpen u graag verder.

In een rap tempo noemt zij de andere bestaande diensten nog een keer op:

De Boekenkast, waar je romans kunt lenen en brengen. Daar wordt goed gebruik van gemaakt. Het gaat uitsluitend om romans. Voor andere vormen van literatuur en lectuur is de Boekenkast helaas te klein. Ook inleveren van romans is mogelijk. Je hoeft niets te registreren. Het is een kwestie van vertrouwen. Afgelopen week heeft een van onze vrijwilligers van de boeken die we niet kwijt konden krukjes gemaakt voor aan onze Leestafel.

De Raadkamer waar mensen hulp kunnen krijgen bij opstellen van bijvoorbeeld een bezwaarschrift en geadviseerd kunnen worden bij juridische problemen. Maartje benadrukt, dat je het moet zien als een eerste hulp bij juridische zaken. 'We kunnen beperkt individuele hulp bieden, en kunnen de mensen wel op gang helpen en begeleiden naar aansluitende (te betalen) hulp. We kijken over de schouder van iemand mee, geven tips en proberen de mensen te leren hoe ze hier in het vervolg zelf mee om kunnen gaan.'

Vacatures

We zijn nog opzoek naar vrijwilligers op een aantal specifieke posten. Kijk voor het actuele vacature overzicht op de website www.huiskamervanodijk.nl.

Meer informatie

Neem gerust contact op met Maartje Simons maartje.simons@huiskamervanodijk.nl of op 06 2370137. De Huiskamer van Odijk is elke dinsdag van 19.30 - 21.00 uur en woensdag van 10.00 - 12.00 uur open. Onze activiteiten en diensten zijn voor leden. Nog geen lid, u kunt voor € 2,- per maand lid worden via onze website www.huiskamervanodijk.nl