Campina melkveehouder uit Bunnik presenteert veestal en melkrobot

10-04-2017, 12:50 | Lezersnieuws | Gerben van Dijk (innovatieve webredacteur Utrecht)

Campina melkveehouder Pieter van der Grift hield op 8 april 2017 een open dag voor iedereen uit Bunnik en omstreken. De nieuwe veestal met de melkrobot zijn de trots van deze boerderij. De nieuwe melkstal van de familie Van der Grift biedt ruimte aan 115 melkkoeien. Het Campina bedrijf is daarmee helemaal voorbereid op de toekomst.

Meetlat Duurzame Veehouderij

De stal is gebouwd volgens Meetlat Duurzame Veehouderij waardoor het dierenwelzijn is gegarandeerd. De koeien lopen vrij rond op rubberen vloeren, dus niet op beton. Zij slapen op matrassen en genieten overdag van veel meer licht en ruimte die de nieuwe stal biedt.

Vaker melken

Meerdere keren per dag melden de koeien zichzelf bij de melkrobot. De melkrobot biedt hen krachtvoer aan, melkt de koe en meet via sensoren of de koe in goede conditie verkeert. De Campina melkveehouder leest deze gegevens dagelijks uit en speelt erop in. Zo verandert deze technologie het boerenwerk aanzienlijk. Een koe geeft gemiddeld 30 liter melk per dag, wat meer is dan voorheen.

Campina Open dag

Binnenkort gaan de koeien naar buiten en zijn ze minder vaak te zien in de stal. Vandaar dat Pieter van der Grift het een goed idee vond, om 8 april 2017 een open dag te organiseren voor het publiek. Dit in samenwerking met lokale en agrarische partners, zoals Campina en Rabobank. De melkrobot is geleverd door GEA. Een dag eerder kon de veeteeltsector zelf al een kijkje komen nemen op het melkveebedrijf.

Bouwvergunning nieuwe stal

Pieter van de Grift wil goede relaties met de gemeente Bunnik en haar inwoners. Het heeft drie jaar geduurd om de vergunning te verkrijgen bij de Provincie Utrecht. De gemeente Bunnik en inwoners hadden geen bezwaren, waardoor de bouw van stal en melkput in dit agrarische gebied kon plaatsvinden.

Locatie Bunnikse veehouder

De Campina melkveehouder Pieter van der Grift is gevestigd op de Rijsbruggerweg 4 te Bunnik. Bekijk de video voor een impressie of deel de link via sociale media: https://bit.ly/melkstal