• foto lopers Bunniks Mooiste

    Karel Bangma

Bunniks Mooiste

28-08-2017, 08:20 | Lezersnieuws | Koos Walrave

Bunniks Mooiste

De start van zowel kinderloop als volwassenenloop is op het plein op de Langstraat. Hierbij willen wij u vragen om mee te werken aan een veilige doorgang voor de honderden lopers die aan dit evenement meedoen.

De Kinderloop start om 17:00 uur.

Het parcours is van de Langstraat naar de Van Hardenbroeklaan, de Van Beek Calkoenlaan,

de IJssel de Schepperstraat, de John F. Kennedylaan, en tenslotte via 't Slot en de Dorpsstraat terug naar de finish aan de Langstraat.

Deze straten zijn tussen 16:45 uur en 17:30 uur gestremd voor alle verkeer.

De Volwassenenloop start om 18:00 uur met een eerste groep lopers, die het parcours van 6 km twee keer lopen. Om 18:10 uur start de tweede groep, die één ronde loopt.

Het parcours is Langstraat, Dorpsstraat, Grotelaan, Rijnsoever, Vossegatsedijk, Rhijnauwenselaan, Provincialeweg, Van Zijldreef, John F. Kennedylaan, en tenslotte via 't Slot en de Dorpsstraat terug naar de finish aan de Langstraat. De Grotelaan wordt tussen 17:45 en 19:45 uur geheel afgesloten voor alle verkeer. In dringende gevallen is het alleen voor aanwonenden van de Grotelaan mogelijk de Grotelaan te verlaten of binnen te rijden aan de zijde van de Tolhuislaan.

De Rhijnauwenselaan ter hoogte van de brug zal tussen ca. 18:10 en ca. 18:50 uur gedeeltelijk gestremd zijn. Ook voor de andere straten in het parcours geldt die gedeeltelijke stremming.

Dorpsplein en de Langstraat

Het dorpsplein is afgezet vrijdagmiddag 1 september om 13:00 uur (aansluitend aan de wekelijkse markt) tot zaterdag 22:00 uur. Dit houdt in dat alle auto's en andere voertuigen, óók die op de invalidenplekken, vóór vrijdag 1 september 13:00 uur verwijderd moeten zijn.

De Langstraat ter hoogte van het dorpsplein is zaterdag van 13:00 uur tot 20:30 uur gestremd.

Wij hopen op een ieders medewerking en zien u graag op 2 september op of langs het parcours, als deelnemer of als supporter! U kunt zich overigens alleen nog via de na inschrijving deelnemen. Deze na inschrijving vindt plaats in de Witte Huisjes op zaterdagmiddag van 14:00-16:15 uur voor de kinderlopen en van 14:00-17:15 uur voor de volwassenenlopen. Het is dan ook nog mogelijk om een team op te geven. Van de voorinschrijving hebben 786 deelnemers gebruik gemaakt