• Appelplukdag De Achterdijk Altijd een feest

    Eveline Westeneng
  • Lekker zelf fruit plukken

    Eveline Westeneng
  • Jong geleerd, oud gedaan

    Eveline Westeneng

Zaterdag 16 september Appelplukdag bij Fruitboerderij De Achterdijk - Achterdijk 25 in Bunnik

10-09-2017, 19:33 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 september 2017, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Achterdijk 25, Bunnik
Fruitboerderij en Plattelandwinkel De Acchterdijk
Bunnik

Appelplukdag op zaterdag 16 september

De fruitoogst wordt geplukt

Bunnik - Ondanks de regen wordt er hard gewerkt om de fruitoogst binnen te halen. Op de Achterdijk worden de peren en de 1e pluk Elstar appels geplukt. Dit gaat gewoon door wat voor weer het ook is. Het publiek kan aanstaande zaterdag bij fruitboerderij De Achterdijk in Bunnik zelf haar eigen fruit plukken. En wie wil dat nu niet? Dan wordt weer het hoogtepunt van de oogst gevierd, tijdens de Appelplukdag.

Vorst

De fruitoogst is goed te noemen. Toch heeft de nachtvorst van april zijn sporen na gelaten. Over het algemeen is er iets minder fruit. Maar wel van hele goede kwaliteit. En sommige rassen hebben de kou niet overleeft. Goudreinetten en stoofperen zijn er iets minder. Door het extreme weer is de pluk van het fruit ook eerder dan gebruikelijk.

Jaarrond fruit uit eigen streek

Het fruit dat nu geplukt wordt gaat in grote voorraadbakken de koelcellen in. Door een secuur afgestemde luchtsamenstelling en een temperatuur rond de nul graden blijft het fruit bijna een jaar goed. Het fruit van fruitboerderij de Achterdijk vindt zijn weg naar alle Europese bestemmingen. Maar een deel blijft op het erf om jaarrond de consument uit de streek te voorzien van een vers product, zonder voedselkilometers. Plattelandwinkel De Achterdijk heeft jaarrond elke week van donderdag tot zaterdag haar deuren open voor verschillende soorten fruit. Lekkerder, verser en eerlijk van prijs zo beoordeeld de klant.

Appelplukdag

Op zaterdag 16 september kan de consument zelf komen plukken. Van 10 - 16 uur krijgt iedereen een tas om na uitleg lekker door de boomgaard te lopen en zijn eigen oogst bij elkaar te plukken. Daarna is er natuurlijk lekkers op het terras. Vers gebakken wafels, huisgemaakt schepijs van fruit uit eigen boomgaard en pannenkoeken. Voor de kids rijdt de fruittrein rond en kan er lekker gespeelt worden. Alle kinderen krijgen een stickervel om hun zelf geplukte fruit te versieren. Zo wordt fruit eten wel heel leuk.

Toegang en parkeren is gratis.

Achterdijk 25, 3981 HA BUNNIK

Meer info op www.facebook.com/plattelandwinkel.deachterdijk en www.deachterdijk.nl