• Pracht van de Kromme Rijn

    Jan Soetens

Speciale vaarten in juli

03-07-2017, 12:30 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 15 augustus 2017, 13:00 tot dinsdag 22 augustus 2017, 17:00

Locatie:

Grotelaan 16, Bunnik
Excursiecentrum Pont van het Landschap
Bunnik

SPECIALE ARRANGEMENTEN PONT VAN HET LANDSCHAP

FORT RIJNAUWEN VAART

Op zaterdag 15 juli organiseert de Kromme Rijncommissie van Utrechts Landschap in samenwerking met Staatsbosbeheer een arrangement, waarbij natuur, cultuur en water centraal staan. Deze activiteit start om 13.00 uur. Tijdens deze vaartocht, richting Utrecht, vertelt een gids over het natuurontwikkelingsproject dat van de Kromme Rijn weer een levende rivier heeft gemaakt. Vervolgens wordt vanaf de aanlegplaats aan het jaagpad naar fort Rhijnauwen, het grootste fort van Nederland, gewandeld. Hier volgen een presentatie en rondleiding in en om deze zorgvuldig bewaarde parel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarna brengt de Pont de deelnemers terug naar de thuishaven. De kosten voor dit arrangement, inclusief twee consumpties in het excursiecentrum en het fort, bedragen € 15-. Beschermers van een van de provinciale Landschappen krijgen € 2, korting. Kinderen betalen slechts € 12.

LANDGOEDEREN VAART

Op zaterdag 22 juli start om 14.00 uur de eerste Landgoederenvaart met de Pont van het Landschap van dit vaarseizoen. Een unieke mogelijkheid om kennis te maken met een uitgebreidere tocht langs de natuurvriendelijke oevers van de Kromme Rijn en de Tuin van Utrecht. De Pont vertrekt hiervoor vanuit het haventje bij het Bunnikse landgoed Niënhof en vaart tussen de oude loofbossen van de landgoederen Rhijnauwen en Oud- en NieuwAmelisweerd door. Bij het naderen van de stad Utrecht wordt de terugreis aanvaard, om rond 17.00 uur weer in de Bunnikse thuishaven te arriveren. Onderweg wordt aangemeerd voor een boeiende wandeling van Oud- naar Nieuw-Amelisweerd.l De kosten bedragen € 12,- per persoon. Beschermers van een van de provinciale Landschappen krijgen € 2,-korting. Kinderen betalen slechts € 8.

Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding bij de VVV in Wijk bij Duurstede, telefoon 0343- 57 59 95 of via www.utrechtslandschap.nl

Beide arrangementen starten in het excursiecentrum op landgoed de Nienhof, gelegen naast Grotelaan 16 in Bunnik